سومین همایش بینالمللی تئاتر مردمی پیادهروی اربعین «روایت راهیان» قرار است از ۲۸ مهر ماه تا ۸ آبان در دو کشور ایران و عراق برگزار شود.
همایشی که به همت دفتر تئاتر مردمی بچههای مسجد حوزه هنری انقلاب اسلامی و با حمایت کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین و انجمن هنرهای نمایشی طرح ریزی و اجرا میشود.
* ۲۰ گروه نمایشی در همایش تئاتری پیاده روی اربعین
محمدزاده دبیر همایش «روایت راهیان» در رابطه با برنامهریزیهای این همایش در گفتوگو با فارس گفت: ۲۰ گروه نمایشی قرار است در سه مرز اصلی کشور یعنی مرزهای شلمچه، چزابه و مهران و در قالب بخش ایران همایش شرکت کنند. در این بخش تمامی آثار به زبان فارسی هستند.در بخش عراق نیز در روز ۱ و ۲ آبان ماه در شهر نجف ۲۰ گروه نمایشی کار خود را آغاز میکنند و پس از در قالب تیمهای نمایشی در موکب عمودهای ۱۸، ۱۶۳، ۲۷۶، ۲۸۵، ۴۴۱، ۴۴۴، ۷۰۷، ۷۶۰ و ۱۱۲۰ و ۱۴۰۰ تا ششم آبان اجرا خواهند داشت.
وی با بیان اینکه طی دو سال گذشته ۲۰۰ هنرمند تئاتر به عراق اعزام شدهاند، گفت: امسال ۱۵۰ هنرمند به کشور عراق اعزام میشوند و نزدیک به ۳۰۰ هنرمند نیز در داخل کشور درگیر اجراهای اربعین در بخش مرزهای خروجی کشور و استانهای مختلف میشوند.
*همایش تئاتر اربعین؛ گفتمانی فرهنگی و اجتماعی در ابعاد جهانی
کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری که خود این روزها با نمایش «آفتاب از حلب طلوع میکند» در کشور سوریه حضور دارد، درباره همایش «روایت راهیان» به فارس میگوید: همایش تئاتر مردمی اربعین گفتمان فرهنگی و اجتماعی در ابعاد جهانی است؛ تعداد بسیاری از مسلمانان جهان از کشورهای جهان برای برگزاری این اجتماع عظیم مردمی در عراق و در مسیر پیادهروی حضور مییابند.
وی میافزاید: ما باید از ظرفیتها و تواناییهای خود همانند هنرهای نمایشی جهت افزایش تعامل هر چه بیشتر میان هنرمندان مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با زوار این رویداد مهم بهره ببریم. تئاتر نیز هنر گفتمان است. چون بر پایه و اساس گفتوگو پیش میرود و شکل میگیرد. ما باید از این موقعیت اجتماعی مسلمانان در ایام اربعین برای بیان مفاهیم امروزی بشریت و رویدادهای پیرامون مسلمانان با تواناییهای هنرهای نمایشی استفاده کنیم.
به این ترتیب باید از ظرفیتهای تئاتر و هنرهای نمایشی در راستای وحدت مذهبی میان مسلمانان بهرهبرداری کنیم. همچنانکه حج نمایش بزرگ مسلمانان جهان است، پیادهروی اربعین نیز گسترده و عظیم است. پس باید از تمامی موقعیتهایی که این پیادهروی به عنوان بزرگترین پیادهروی مسلمانان به ما میدهد، بیشترین استفاده را داشته باشیم.
در دو سال گذشته این همایش توانسته با اجرای آثاری به زبان عربی ارتباطی خوب با مخاطبان عرب زبان ایجاد کند، به طوری که به گفته مسئولان برگزاری همایش در سال جاری دیگر این مردم عراق هستند که پیگیر آثار هستند. البته امسال همایش اربعین آثاری به زبانهای ترکی و انگلیسی را نیز خواهد داشت تا در کنار مخاطبان عرب زبان و فارسی تجمیع بهتری از مخاطبان به دست بیاورند.
در دورههای گذشته نیز نمایشهایی در شهرهای نجف اشرف و مسیرهای پیاده روی تا کربلای معلا اجرا شد. در دوره دوم ۱۲۰ هنرمند در شاخههای تئاتر، عکاسی و مستندسازی برای همایش اعزام شدند و خوشبختانه مورد استقبال موکبهای عراقی و مخاطبان عرب زبان کشورهای مختلف قرار گرفتند. شصت اجرای گروههای نمایشی سال گذشته بیش از ۵۰ هزار مخاطب از کشورهای مختلف داشت و مخاطبان برخی کشورها خواستار ارائه آثار به زبانهای مختلف شدند که امسال این امکان فراهم شده است.
* آثار پذیرفته شده در بخش عراق
در این بخش ۲۱ نمایش از استانهای تهران، خوزستان، خراسان رضوی، مازندران، کرمان، آذربایجان شرقی، همدان، اردبیل، اصفهان و البرز انتخاب شدهاند.
بخش تعزیه:
۱. گروه تعزیه حضرت رقیه (س) به سرپرستی حمید ابراهیمی از استان تهران/زبان فارسی
۲. گروه تعزیه فاطمیه به سرپرستی محمدحسین سلجوقی از استان کرمان/ زبان فارسی
۳. گروه تعزیه ائمه اطهار(ع) به سرپرستی اسماعیل مجللی از استان مرکزی/ زبان فارسی
۴. گروه تعزیه حیدر کرار به سرپرستی جنان ساعدی از استان خوزستان/ زبان عربی
۵. گروه تعزیه منتظرین فجر به سرپرستی میلاد دریس و ولید دریس از استان خوزستان / زبان عربی
۶. گروه تعزیه شمایل به سرپرستی عبدالهادی آل جرف استان خوزستان/ زبان عربی
۷. گروه تعزیه محبین اهل بیت به سرپرستی حسن سواری از استان خوزستان/ زبان عربی
۸. گروه تعزیه حضرت عباس (ع) از استان آذربایجان شرقی/ زبان ترکی
بخش نقالی و پرده خوانی و مقتل خوانی:
۹. محسن میرزاعلی از استان تهران/ زبان فارسی
۱۰. رسول میرزاعلی از استان تهران / زبان فارسی
۱۱. علی مداحی از استان آذربایجان شرقی / زبان ترکی
۱۲. ابوالفضل ورمرزیار از استان تهران / زبان فرانسوی، انگلیسی و فارسی
۱۳. محمد معجونی از استان البرز/ زبان عربی و فارسی
۱۴. محمد جهانپا از استان خراسان رضوی، مشهد مقدس/ زبان فارسی
۱۵. هومن پوراشرف از استان خراسان رضوی شهرستان سبزوار / زبان فارسی
بخش نمایش های موکبی و خیابانی:
۱۶. نمایش «آزاد مرد» به نویسندگی و کارگردانی افشین قاسمی از استان اصفهان/ زبان فارسی
۱۷. نمایش «عذیب الهجانات» به نویسندگی و کارگردانی ابوالفضل علی کوچکی / زبان فارسی
۱۸. نمایش «شبی که دلی شکست» از استان اردبیل/ زبان ترکی
۱۹. نمایش «گفت و گوی آب» به نویسندگی و کارگردانی حجت الاسلام حسین فلاح زاده / زبان فارسی
۲۰. نمایش «کشته فراموشی ها» به نویسندگی و کارگردانی سیداحمد متولیان از استان مازندران/ زبان فارسی
۲۱. نمایش «اشک بر کویر ندامت» به نویسندگی و کارگردانی حسام خدادادی از اصفهان/ زبان فارسی
سومین همایش بین المللی تئاتر مردمی پیاده روی اربعین روایت راهیان ۲۸ مهر ماه لغایت ۸ آبان ماه ۱۳۹۷ مصادف با ایام پیاده روی اربعین حسینی در کشور عراق(نجف اشرف، مسیر پیاده روی و کربلای معلی) و در کشور ایران (پایانه های مرزی و ۱۵ استان کشور) برگزار می شود.
ارسال نظر